NYKYAIKAINEN KARJALAINEN KULTTUURI

Karjalaisilla on rikas perintö ja maailmankuva, joiden pohjalta voidaan rakentaa koko ajan uutta kulttuuria ja taidetta. Idän ja lännen välillä eläneet karjalaiset ovat koko ajan ottaneet ja ottavat yhä vaikutteita molemmilta suunnilta ja toimivat kulttuurisiltana. Karjalaiseen tapaan perinteitä ja vaikutteita käytetään luovalla tavalla uuden luomiseen. Nykyajan karjalainen kulttuuri on monipuolista ja myös uudet taidemuodot ovat käytössä. Parhaiten julkisuudessa näkyy musiikki, mutta etenkin karjalainen ja karjalankielinen kirjallisuus, teatteri ja tanssitaide ovat hyvässä nousussa. Gastronomian ja kädentaitojen suosio on myös kasvamassa. Perinteisiä juhlia pruasniekkoja on myös alettu viettää yhä enemmän. Karjalaiset eivät asettele yleensä raja-aitoja. Kulttuurityössä ovat mukana niin karjalankieliset kuin suomenkielisetkin. Lisäksi mukaan on tullut muiden kulttuurienkin edustajia, koska he ovat kiinnostuneita rikkaasta ja kiehtovasta perinteestä.

Kategoria(t): Karjalainen identiteetti Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s