25.1. 2013 – Karjalaisten kotiseutualueen käynnistämishanke

Karjalan Kielen Seuran ja maakuntaliiton yhteistyöhanke etenee suunnitelmien mukaan. Hankkeen verkkosivut on saatu julkaisukuntoon ja niihin voi tutustua jo lähipäivinä. Osoite on: http://karjalaistenkotiseutu.com/. Joonas Honkimaa on toteuttanut sivut yhdessä KKS:n sihteerin ja koordinaattorin kanssa. Hän huolehtii myös sivujen ylläpidosta.

Marraskuussa aloitettiin yhteistyökumppaneiden verkostoiminen hankkeeseen. Samalla koordinaattori Reijo Jeskanen on neuvotellut valtion ja kuntien virkamiesten kanssa karjalankielisten info-kylttien ja tienviittojen saamiseksi teiden varsille. Karjalan kielen näkyvyyttä kotiseutualueella parannetaan tuntuvasti myös median puolella. Yle Pohjois-Karjalan kanssa valmistellaan karjalankielisten ohjelmien aloittamisesta vielä tänä keväänä. Sanomalehti Karjalaisen kanssa on sovittu, että lehti alkaa julkaista karjalankielistä kolumnia kerran viikossa ja nettilehteen tulee karjalankielinen osio. Nämä uudistukset ovat elvytystoiminnan kannalta olennaisen tärkeitä. Samalla kun suomen läheisin sukulaiskieli tulee tutuksi suurelle yleisölle, karjalankieliset itse innostuvat entistä paremmin käyttämään omaa kieltään arkielämässä.

Hankkeessa suunnitellaan myös kevään aikana uusien kulttuuritapahtumien järjestämistä ja kielen ja kulttuurin elvytystoiminnassa tarvittavien työntekijöiden koulutusta. Lisäksi selvitetään mahdollisuuksia lisätä karjalan kielen ja kulttuurin osuutta matkailun puolella.

Kategoria(t): Uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s