Mitä on jo olemassa?

Pohjois-Karjala on jo nyt maan karjalaisin maakunta, joka myös rohkenee julistaa olevansa nimenomaan karjalainen alue. Itä-Suomen ylipiston Joensuun osastoon on keskittynyt jo nyt laajaa karjalan kielen ja kulttuurin tutkimusta mm. karjalan kielen ja kulttuurin professuuri ja Karjalan tutkimuslaitos. Aikuisopetus ja kulttuuritoiminta ovat myös varsin laajaa ja karjalainen leima on vahva. Nurmeksessa toimii maailman ainut karjalainen kielipezä ja Itä-Suomen Joensuun yksikössä on aloitettu karjalan kielen peruskouluopetus. Kaikki tämä muodostaa hyvän pohjan kotiseutualueen kehittämiselle.

Kategoria(t): Tietoja. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s