Keitä ovat karjalaiset?

Suomen Pohjois- ja Etelä-Karjalan karjalaiset ja muualla Suomessa asuvat karjalaiset niin karjalankieliset kuin suomen karjalais- ja itäsavolaismurteita puhuvatkin sekä maahanmuuttajakarjalaiset ovat identiteetiltään karjalaisia. Kaikki nuo kielimuodot ovat muinaiskarjalan kielen jatkajia ja kaikkien karjalaisryhmien kulttuurissa on runsaasti yhteisiä piirteitä. Professori Heikki Kirkinen on myös määritellyt oivallisesti karjalaisuuden: ”Karjalaisia ovat ne, jotka tuntevat itsensä karjalaisiksi”. Kaiken kaikkiaan kyse on isosta joukosta. On nimittäin arvioitu, että karjalaisia ja ns. karjalaistaustaisia on Suomessa runsaasti yli miljoona henkeä.

Kategoria(t): Tietoja. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s